viernes, 13 de febrero de 2009

Vull ser com Phelps


Prop de l'última setmana va aparèixer una fotografia on el 13 vegades campió de natació, l'americà Michael Plephs va ser enxampat fumant una pipa d'aigua de marihuana mentre es celebraba una festa universitària a la Universitat de Carolina del Sud.

La fotografia va ser publicada en una revista i ha provocat reaccions de tota mena. La primera que vam arribar a conèixer va ser la del Comité Olímpic Nord-Americà afirmant estar "decepcionat amb el comportament mostrat recenment per Michael Phelps". La Federació Nord-Americana de Natació també a dit la seva: "Els nostres campions olímpics són models admirats per persones de totes les edats, particularment joves esportistes".

La Federació Nord-Americana de Natació ha condemnat al nadador a tres mesos de suspensió sense poder participar en cap competició. Aixó no es tot, les marques que volien fer servir la imatge del nadador com a reclam publicitari van fer marxa enrere en coneixer la imatge. Sense anar més lluny l'empresa Kellogs va ser la primera en retractar-se d'un contracte on l'esportista anava a sortir en millions de caixes de cereals que milions de nens veurien mentres esmorçaven.

Si aconseguim estirar una mica el tema ens podem fer la següent pregunta: Per què els nens i joves han de veure en un esportista un model de referència? Al cap i a la fi, Phelps té 23 anys, no deixa de ser un jove que un dia va voler fumar-se un porro. Ja té prou en haber de batre records mundials com per ara donar-li la responsabilitat de ser una referència per a la societat infantil.

A moltes llars amaericanes -i segurament en molts altres indrets del món- quan un nen afirmava que voldria ser com Michael Phelps els seus pares s'alegraven per la voluntat de l'infant. Després de la publicació de la fotografia molts pares hauran canviat d'idea.

miércoles, 11 de febrero de 2009

Presentacions


Hola,

Em dic Manel Salvador, soc estudiant de primer de Pedagogia.

Cada setmana aniré publicant a
"The Theoretical Corner" comentaris sobre les reflexions de l'assignatura de Teoria de l'educació II.


Aquest nom l'he agafat com a referència del famós "Speakers Corner" situat al Hyde Park de Londres. En anglès la paraula "Corner" te dos significats depenen com s'interpreti. Si es mira des de fora es tradueix com cantonada i si es mira des de dins significa racó.

Espero que en aquest tres mesos que tenim per endavant puguem resoldre des de quina vessant es millor veure la teoria pedagògica. Potser ens tornarem vociferants de idees o ens quedarem atrapats al racó de pensar.

Endavant!