jueves, 12 de marzo de 2009

Un dels efectes de la por


Aquí us deixo un vídeo de youtube que conté una seqüència de la pel.lícula Bowling for Columbine del direcctor Michael Moore. En aquest documental es tracta el tema de les armes de foc en la societat nord-americana a partir de l'assassinat que fan perpetrar dos joves al seu institut de secundària. El director es conegut arreu del món per la seva posició política i la seva crítica de diversos sistemes del EUA, com per exemple el model sanitari del país.


Aquest fragment parla només sobre com els nord-americans s'apoderen d'armes de foc per tal de protegir-se del que consideren enemics. La por es l'antagonista del coneixement. Si no tens coneixements, no saps a que t'enfrontes i apareix un mecanisme de defensa de l'organisme com a conseqüència d'aquest fet. Una vegada coneixes allò a que t'enfrontes i no tens seguretat, el sentiment es temor. Coneixes el problema, per dir-ho d'alguna manera, i no et proporciona seguretat.

La seguretat que proporcionen les armes de foc es suficient. El fet de l'individualisme, l'ordre... també apareixen al vídeo.




No hay comentarios:

Publicar un comentario